Het verhaal van de stemvork en het kruis

De vraag is hoe je een stemvork kunt aanprijzen als Bijbels product. Voorgangersvrouw Beni Johnson kan dat.

In een blogpost beschrijft ze hoe ze een stemvork met een geluidsfrequentie van 528 hertz als een ‘profetische handeling’ gebruikt. ‘Iemand vertelde me dat deze stemvork de stemvork van LIEFDE genoemd wordt. .. Het geluid van deze vork brengt genezing. Hoe velen van ons weten dat wanneer God Zijn liefde op ons laat schijnen, dit ons geneest? LIEFDE GENEEST. ..   Jezus hield van ons, helemaal tot aan het kruis en aan het kruis. Jezus zal altijd ons voorbeeld zijn van hoe we lief hebben en op een goede manier lief hebben. Als Hij het als mens kon doen, kunnen wij het ook!’1

Opruimcoach Marie Kondo werkte als meisje vijf jaar in een Shintotempel. Daar leerde ze geluiden te gebruiken om ruimten te reinigen. Op eenzelfde manier gebruikt ze nu stemvorken wanneer ze een nieuwe ruimte betreedt of wanneer ze de lucht wil ‘vrijzetten.’ Net als Beni gelooft ze dat stemvorken genezing brengen: ‘hun sonische vibraties hebben een subtiele genezende kracht die mij helpt te herijken.’2

De frequentie van 528 hertz wordt online aangeprezen als een helende frequentie, een vibratie die de chakra’s schoonmaakt en mensen tot een Kundalini ontwaken brengt. Dit is eigenlijk niet zo heel Bijbels en heeft heel eigenlijk ook niet zoveel van doen met het kruis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s