Het ware werk van de Geest

Een rake spreekbeurt (2007) van Bob DeWaay voor wie Engels spreekt. Hoe herken je of het écht Gods Geest is die aan het werk is? Gods Geest getuigt bovenal van de Here Jezus, niet van Zichzelf, of van bovennatuurlijke spektakels.

‘Het is erg jammer wanneer mensen het werk van de Heilige Geest prediken om het werk van Jezus Christus te verduisteren. Ik ken mensen die dit hebben gedaan. Ze hielden zondaren de innerlijke ervaring van gelovigen voor ogen, in plaats van de gekruisigde Redder op Wie we allemaal moeten zien om te leven. Het Evangelie is niet ‘zie de Geest van God,’ maar ‘zie het Lam van God.’ Charles Spurgeon, uit: The Indwelling and Outflowing of the Holy Spirit

Laten we bidden voor onze sprekers en kerkleiders; dat zij in deze lastige tijd met een rechte rug de Here Jezus en Zijn volmaakte werk aan het kruis durven prediken boven enige innerlijke ervaring of enig ‘nieuw ding’ dat Gods Geest aan het doen zou zijn. Laten we zelf genoegen nemen met het Levend Brood dat uit de hemel neerdaalde en niet roepen om ‘meer.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s