De wijze zoekt Hem

De wijzen zochten de Koning van Israël en vonden Hem. (Matt 2.10)

‘Mijn Koning werd als Koning geboren. De Bijbel zegt dat mijn koning op zeven manieren koning is.. Hij is de Koning van de Joden; dat is een raciale koning. Hij is de Koning van Israël, dat is een nationale koning. Hij is de Koning der gerechtigheid. Hij is de Koning over alle eeuwen. Hij is de Koning van de hemel. Hij is de Koning van de glorie. Hij is de Koning over alle koningen, de Heer boven alle heren.

Ken je Hem op dit moment, vraag ik mij af? Hij voorziet de zwakke van kracht. Hij is er voor de beproefde. Hij leeft mee en Hij redt. Hij beschermt en begeleidt. Hij geneest de zieke. Hij wast de melaatse. Hij vergeeft de zondaar. Hij scheldt de schuldige alles kwijt. Hij bevrijdt de gevangene. Hij verdedigt de kwetsbare. Hij zegent de jonge. Hij dient de ongelukkige. Hij heeft ontzag voor de oudere. Hij beloont de ijverige. Hij verhoogt het aanzien van de onaanzienlijke.

Ik vraag me af of je Hem kent. Zie je, mijn Koning is dé Koning. Hij is de Sleutel tot kennis. Hij is de Bron van wijsheid. Hij is de Deur tot bevrijding. Hij is de Weg tot vrede. Hij is de Snelweg van gerechtigheid. Hij is de Poort van glorie.’

Uit: de preek ‘Seven Way King’ van S.M. Lockridge

Deze Koning is er nog steeds voor wie Hem zoekt. Zijn Naam is Jezus, ‘Koning der eeuwen, de onvergankelijke, onzichtbare en enige God.’ (1 Tim 1.17) Ken je Hem? Niet alleen als baby in de kribbe, als goede Meester of bijzonder mens.. maar ken je Hem als Koning?

Jezus zegt: ‘Ik heb lief wie Mij liefhebben, en wie Mij ernstig zoeken, zullen Mij vinden.’ Spreuken 8.17 de Bijbel

Fijne feestdagen gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s