Zaaien en oogsten in geloof

 1. Horowitz, M. (2009). Occult America: The Secret History of how Mysticism Shaped Our Nation. Bantam Books. p. 87.
 2. Hanegraaff, W.J. (1998) New Age Religion and Western Culture. NY: State University of New York Press, p.483
 3. Hill, N. (1993) Think and Grow Rich. p.106
 4. Hill, N. (2007) Your Magic Power to be Rich! p.210
 5. Roberts, O. “Principles of the Seed”.
 6. OREA, Abundant Life, Volume 34, No 6; July 1980 (1980). Abundant Life p.4
 7. ‘Benny Hinn: Pretending to Change His False “Seed Offering” Sales Pitch’ YouTube video gepost door ‘https://www.youtube.com/watch?v=C0raafxbJKM

2 reacties op “Zaaien en oogsten in geloof

 1. het gaat niet zozeer meer om het evangelie of om mensen die honger hebben naar het evangelie. Ik zeg het maar eerlijk , puur en alleen voor het geld en zelfverrijking en meer is het niet. zelf heb ik ook in zo’n kerk gezeten maar toen ik vragen ging stellen was daar het gat van de deur. Ik werd zelfs bestookt met teksten die uit hun verband waren gerukt om mij en mijn vrouw te beschadigen.
  In de kring ging het niet om de kwetsbare vrouw of man die geestelijk leed en verdriet had , het ging over hoe succes je kunt hebben , dat God altijd je zal helpen maar hoe werd er niet bij verteld evenmin hoe je een gezond geestelijk leven kunt hebben in gemeenschap met God , of hoe je leert om de belofte in de bijbel eigen te maken. Maar het ging meer om succesvol te zijn en zieltjes winnen om weer een nieuwe kerk te stichten en de succes volle jongere ruimte te geven op het podium en niet eens bijbels onderlegt of enig kennis, zij gingen als blinde schapen achter leiders aan en genoten van de aandacht die zij kregen en hoe succes voller zij waren hoe hoger zij stegen in aanzien, vroeger had je het pyramide spel en dat ging zo , men begon met een persoon en die persoon bereikte nog een ander ect en jij steeg en hoe meer jij bereikte hoe hoger je kwam. Dit systeem is direct en indirect verweven in alles en met succes, de kerken stromen vol met mensen die zoekende zijn , jongeren die ontspoort zijn , gezinnen in armoede enz , men ziet hoop in deze kerken maar de ware hoop die zij nodig hebben en dat is hun enige hoop is de Here Jezus. en deze zwakke mensen worden in hun kwetsbare situatie eigenlijk misleidt en dat vind ik heel erg.

  Like

 2. ooit was ik lid van een kerk die ook banden had met de Toronto beweging en hielden ook een soort pyramide bij en hoe meer je gaf en hoe meer jij actief wierf aan leden hoe meer aanzien. het kenmerk van de kerk was, een flitsende show , veel licht , geluid ect leek eerder een pop concert van een popgroep , ook was er geen moment van rust alles was fris en flitsend. De bijbel zo heb ik ervaren bleef dicht , geen theologische opbouw of onderwijs of vermaning ect. Toen ik vragen ging stellen en wij lastig werden en ook naar de achtergrond door vroegen ook naar Hilsong en andere zaken kregen we te horen dat wij die moesten in de kring.
  de kerk bestond in mijn beleving ook uit mensen die veel zorgen kende , of alleen staande moeders of mensen die zoekende waren. Geld speelde een belangrijke rol want hoe moest men al die flitsende zaken betalen en de lokale televisie ect. Mijn verbazing ligt ook Familie 7 die deze dingen ook een podium geeft en ruimte in hun uitzendingen, misschien niet bedoeld maar toch. duidelijk van het zaaien en oogsten als maskering waar het werkelijk omgaat. zelfverrijking en eer en aanzien inplaats die te geven aan de Here Jezus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s