Meer?

Toen Israël was verlost uit slavernij werd het volk door God gevoed met Brood uit de hemel. Maar Israël wilde meer. Ze wilden vlees, komkommers, meloenen.. Ze verzochten God door te blijven roepen: ‘we willen meer Heer, meer!’ Na veel geklaag gaf Hij hen wat ze wilden, maar ten koste van hun ziel. Zoals in Psalm 106 wordt beschreven: De vaderen ‘werden met gulzigheid bevangen in de woestijn; zij stelden God op de proef in de wildernis. Toen gaf Hij hun wat zij begeerden, maar henzelf [letterlijk: hun zielen] deed Hij uitteren.

Lieve medegelovige, laat je niet verleiden tot het idee dat je ‘meer’ nodig hebt. In de Here Jezus ben je gedoopt in de Heilige Geest en heb je vrij toegang tot de Vader. Door dagelijks gebed en het lezen van je Bijbel bouw je een relatie met Hem op. Diepgang in deze relatie ontstaat niet door enige zalving, niet door de speciale ‘vaderlijke zegen’ van een (buitenlandse) apostel en niet door aanraking van een medegelovige die genezingen en wonderen lijkt te kunnen verrichten.

Want het brood van God is Hij Die uit de hemel neerdaalt en aan de wereld het leven geeft.’ (Joh 6.27,29,33)  Jezus zei: ‘Ik ben het levende brood, dat uit de hemel neergedaald is; als iemand van dit brood eet, zal hij leven in eeuwigheid.’ (Joh 6.51a)

Video: ‘Apostolische handoplegging’ voor hen die hongeren naar meer.

Eén gedachte over “Meer?

  1. dit hoor je ook in de liederen van opwekking en andere Gospel muziek wat een link heeft met het Charismatische. Soms denk ik dat het inderdaad niet genoeg is en wij alleen maar meer willen. Maar is dit nog wel geloof? , geloof wat het verwacht van God de Vader , maar niet meer gevoed word en onderwezen vanuit die verwachting en van waaruit je ook vermaand word en aangespoord om niet meer te zondigen maar te geloven dat Jezus Christus de gezalfde Heer is.
    Maar de grote vraag is die ik uit je schrijven opmaak , Hebben wij nog geloof !, of wat er nog van over is , en is dit geloof geroofd als het zaadje wat niet in goede aarde terecht is gekomen en heeft dit geloof plaats gemaakt voor spektakel , harde muziek , brabbel taal , verschijning van zogenaamde engelen des lichts , en zogenaamde genezingen ect ect, en al die dingen zo stel ik mij dit voor komt vanuit satan die zegt , wil je al deze dingen?
    dan moet je wel voor mij buigen (Matth 4 ; 9 en zeide (satan) tot Hem ( de Here Jezus ):Dit alles zal ik U geven , indien Gij U neerwerpt en mij ( satan ) aanbidt , Is dit wat er nu gaande is ?, dat we zelfs bereidt zijn om onze relatie op te geven en ons geloof aan de kapstok te hangen en daarvoor in de plaats krijgen wat wij willen namelijk , genot en onze licht shows en herrie en de zogenaamde wonderen ervoor terug , zijn wij werkelijk bereidt ons eeuwig leven daarvoor op te geven , terwijl we zicht hebben op Jeruzalem , het lijkt wel of wij geen onderscheidt meer hebben en geloven alles wat er gebeurt , maar durven het niet af te wijzen en of het eerst te onderzoeken en te toetsen aan het woord van God en God te vragen wat juist is?
    heeft geloof plaats gemaakt voor verblinding en zien we niet meer uit naar de wederkomst van de Here Jezus?. Maar dit is toch waar de bijbel voor heeft gewaarschuwd dat er een tijd komt van , valse profeten , leraren ect. De kerk is niet meer de plek van aanbidding , maar een plek van goddeloosheid aan het worden zo lijkt mij. Het is wel duidelijk zo denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s