Onderzoek of dingen zo zijn

Mensen die prediken uit Gods Woord zijn ons door God gegeven en we dienen hun gezag te eerbiedigen. Toch ontslaat dit ons niet van de plicht dat wat gepredikt wordt te toetsen aan de Bijbel. Gelovigen in Berea ‘ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid en onderzochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren.’ (Handelingen 17)

Als jij iets hoort, toets jij dan ook om te zien of de dingen zo zijn?

13 reacties op “Onderzoek of dingen zo zijn

 1. maar jouw grapje Heleen heeft ook een waarheid in zich, want er zijn er genoeg die achter andere aanlopen en kopen hun boeken , dus natuurlijk niet er word niet getoetst , men neemt het aan als een (de ) waarheid

  Geliked door 2 people

  1. en daar ligt het probleem , zij leven in een bubbel waarin alleen zij gelijk hebben en zich onaantastbaar wanen. Ik zat even te kijken bij de nieuwe gemeente van onze vrienden in haarlem en was dit aan het onderzoeken op verschillende kanalen.
   wat ik tegen kwam Anna was ook in jouw boek terug te lezen en las dat deze voorganger een boek heeft vertaald over leren Profeteren vanuit de NAR beweging ( New Apostolic Reformation als ik het goed schrijf ). deze vrienden zijn ervan overtuigt dat dit de kerk is waar zij ervaren alsof zij thuis komen. NAR uit Redding Californië heeft ook hier in Nederland al zijn invloed. ik ben best wel verdrietig. Ook verbaasd dat dit gif zijn grenzen niet kent.

   Like

 2. Costi Hinn schrijft in zijn boek ‘Defining Deception’ dat Bill Johnson gevaarlijker is dan Benny Hinn. Omdat Benny Hinn nogal bijzonder overkomt en Bill juist heel gewoon, nemen (jonge) mensen alles van hem aan.

  Geliked door 1 persoon

 3. @ Erik Persoonlijk denk ik dat Bill Johnson is misleid en zo ook de mensen die hem langere tijd volgen. Wat betreft mijzelf durf ik alleen maar te zeggen dat het genade is als God onderscheid geeft, geen eigen verdienste. Heel dicht bij Hem blijven inderdaad, en alles van Hem verwachten.

  Like

 4. Nog een reactie op je blog. Ik vraag me af hoe Bill zijn theorie kan rijmen met de teruggekeerde kanker van zijn vrouw Beni. Ze heeft 3 grote tumoren en krijgt nu chemotherapie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Kan ik ook niet plaatsen.. eigenlijk heel sneu alles bij elkaar. Idem met Bills eigen vader, of het verhaal van ‘wake up Olive’, maar ook de broer van Mike Bickle van IHOP; de praktijk blijft achter op de theorie.

   Like

 5. ik denk dat hij ( Bill ) dit niet kan verklaren. Of hij is zo kundig om er een andere draai of verklaring aan te geven dat het lijkt dat het niet aan hem ligt. Je komt dit ook tegen bij andere die hun falen verklaren door te wijzen naar het falen van de ander die niet is genezen. Dit zag je toch ook bij de tovenaars van Egypte ze konden veel maar liepen uiteindelijk tegen hun grenzen aan en moesten erkennen dat er een hogere macht in het spel is, namelijk God zelf.
  Maar vroeg ik mij af of God ons wel heeft geroepen om op deze wijze te genezen zoals ( Bill ) beweert.
  Of is genezing ook geestelijk , geestelijk word je wedergeboren , dat is toch een wonder te noemen. Geestelijk was je dood en werd je geestelijk tot leven gewekt.
  Geestelijk is het een wonder als je al je trauma’s te boven komt die jouw zijn aangedaan als kind.
  Je ontvangt een nieuw hart , een hart dat wil vergeven en wil lief hebben en wil vergeven , dat zijn voor mij ware genezingen en niet zo zeer het lichaam alleen.

  Like

  1. Ja, die verwarring zie ik ook. In de samenkomst waarin Bill meldt dat zijn vrouw ziek is, zegt hij te bidden om haar ‘redding’, waarmee hij genezing van ziekte schaart onder behoud..

   Like

   1. maar behoud is toch door de Here Jezus en als je wedergeboren bent en zijn Geest woont in je , dan ben je toch behouden , nergens in de bijbel lees ik over voorwaarde aan je behoud. Het zou toch wat wezen dat ik met mijn medische problemen pas behouden ben als ik eerst ben genezen! ik vind het heel raar klinken
    ( bidden voor haar redding ) , dat is toch de wereld op zijn kop, echt heel raar en vreemd.

    Like

   2. Met je eens Erik. Persoonlijk vindt ik dit één van de meest kwalijke aspecten van het zgn welvaartsevangelie. Niet iedere Word of Faith prediker zal het overigens zo scherp stellen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s