De toxiciteit van het welvaartsevangelie

 1. Ahn, C en Johnson, B. (2019) Modern-day apostles. Destiny Image. p.39
 2. Johnson, B. (2003) When Heaven Invades Earth. Shippensburg: Destiny Image. p.31
 3. ‘What Jesus Did | Bill Johnson | Bethel Church’ YouTube video door ‘Bethel TV’ op 11/4/2019. Geraadpleegd op 25/1/2021 van  https://www.youtube.com/watch?v=cY5PpOentJY
 4. ‘Can God “give” sickness? What of Paul’s “thorn”…?’ YouTube video door ‘ccodyguy’ op 8/8/2011. Geraadpleegd op 25/1/2021 van https://www.youtube.com/watch?v=dfxBvmO67Fc&feature=emb_logo

3 reacties op “De toxiciteit van het welvaartsevangelie

 1. Bedankt voor deze blog en uitleg.
  Sam Storms noemt zichzelf een charismatisch Calvinist en lijkt gematigder, maar de ‘Bethel’ en de NAR houdt hij altijd de hand boven het hoofd. Dat is verwarrend en niet juist.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat is de kern van het huwelijk? Dat je elkaar liefhebt, of dat je van het andere geslacht bent? De Noorse pinkstertheoloog Terje Hegertun bracht deze zomer een storm van protest teweeg door te beweren dat het in het huwelijk alleen gaat om trouw. De partners kunnen van hetzelfde geslacht zijn
  dit las ik in RD van deze week.
  zelfs het huwelijk lijkt openlijk bekritiseerd wordt zoals God deze heeft ingesteld zo lijkt het ook uit het stukje waar de waarheden omgebogen alsof het zo is maar een leugen is. Wat kunnen we nog meer verwachten voor de toekomst.
  als sprekers zo op een geraffineerde wijze het woord ombuigen en dat een lichamelijke kwaal of ziekte een zonde lijkt en er geen redding is dan gaat er heel veel mis in de vrijkerk van tegenwoordig.
  ik ben zo dankbaar dat ik met al mijn fouten en gebreken en ziekte bij God de Vader mag komen en Hem mag vragen om mij te vullen iedere dag opnieuw om trouw te blijven aan Hem en dat Hij mij vast houdt.
  Het stuk hierboven verbaasd mij niet en dit zal denk ik alleen maar toenemen namate de tijd verstrijkt en de wederkomst van de Here Jezus aanstaande zal zijn of zelfs nu al , het enige wat wij kunnen doen is er klaar voor zijn om Jezus te ontmoeten en meer niet.

  Like

 3. ik denk ook dat je bij liederen moet stil staan of deze wel bijbels zijn of niet. Ook johannes de heer , glorie klokken , opwekking ect.
  allerlei artiesten moet je nu eenmaal toetsen aan het woord van God. Psalmen zijn liederen door de Geest ingegeven en hebben een profetisch karakter, ze zijn niet vergelijkbaar met de liederen uit de glorie klokken / johannes de heer / opwekking ect het is goed om het te toesten dat is in de huidige tijd erg belangrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s