Hier ben ik

De eerste keer dat het begrip ‘aanbidding’ wordt genoemd in de Bijbel is niet in relatie tot een dienst met lichteffecten, dans en zang, maar is wanneer Abraham naar de berg Moriah gaat om zijn zoon te offeren. God zei tegen Abraham: ‘Abraham!’ En hij zei: ‘hier ben ik’. Abraham legde het hout voor het offer op de rug van zijn zoon, de zoon van de belofte. Hij maakte een altaar klaar en wilde zijn geliefde zoon offeren. God toetste Abrahams gehoorzaamheid.

Toen de Here Jezus door Zijn Vader geroepen werd om naar de aarde te komen, de vorm van een dienstknecht aan te nemen en onder ons te leven, zei Hij: ‘Zie, Ik kom, in de boekrol is over Mij geschreven. Ik vind er vreugde in, Mijn God, om Uw welbehagen te doen; Uw wet draag Ik diep in Mijn binnenste.’ (Psalm 40) Zijn rug gaf Hij aan Zijn folteraars, maar ook aan Zijn Vader, die er het kruishout op bond om Hem tot een offer te maken. Een offer op Moriah, waarmee Hij een eeuwige verlossing voor ons teweeggebracht.

Toen er nog een tempel was in Jeruzalem, kwamen gelovigen niet met lege handen, maar kwamen er om iets te brengen. Wij hoeven geen slachtoffer, graanoffer, brandoffers en offers voor de zonde meer te brengen. Dat deed de Here Jezus voor eens en voor altijd. Ook de tempel is niet meer, Zijn lichaam, Zijn tempel, dat zijn wij.

Geregeld vraag ik mijzelf af in hoeverre mijn leven een offer is. In hoeverre ga ik naar de samenkomst om mijzelf te geven en tegen God zeggen: ‘hier ben ik, gekomen om Uw wil te doen.’

Hoe vaak kom ik uitsluitend tot Gods eer en tot opbouw van de gemeente? Niet om bemoedigd en onderwezen te worden, maar om de bidden voor de spreker die Gods Woord deelt, om uitsluitend te zingen tot Gods eer en medegelovigen te bemoedigen? Hoe vaak ben ik niet gekomen om te halen, terwijl Hij er naar zoekt aanbeden te worden in Geest en Waarheid? Hoe vaak ga ik naar ‘Gods tempel’ om te zijn voor broers en zussen, zoals Hij Zijn leven gaf voor mij? Om hen lief te hebben, zoals Hij ons lief heeft gehad – tot in de dood.

Vanochtend luisterde ik deze boodschap van K.P. Yohannan (Gospel for Asia) en werd er door getroffen. Misschien jij ook.

2 reacties op “Hier ben ik

 1. Ik las vanmorgen over Heiligheid, God wil dat wij heilig leven , nu in deze wereld en straks bij Hem in de hemel. Heiligheid begint bij jezelf , jezelf geven aan God als een Geheiligtoffer geheel voor Hem. Aanbidding is bij Hem knielen jezelf geven als een geheiligd offer in Christus Jezus. Aanbidding is geen licht effecten of een show of wat dan ook. Aanbidding is om wie het gaat het gaat om God zelf, je naaste lief hebben als jezelf , je vijanden zegenen hen het goede toewensen inplaats het kwade , Heer kneed mij ,vorm mij , breek mij , hier ben ik , bereid om uw wil te doen.

  Like

 2. we zouden wat meer mogen beseffen inclusief ik zelf dat God ook zo naar je uitkijkt om je te ontmoeten.
  Maar helaas draait het om het egoïstische van ons, want als God niet geeft of niet zegent zoals wij dit willen of verlangen dan twijfelen we aan ons geloof of zelfs aan de relatie met de Hemelse Vader.
  Eigenlijk raar toch , God zegent je als een onophoudelijke stroom van zegeningen met alles , maar willen we dit zien en geloven wij dit dan zo stel ik mijzelf de vraag ben ik dan zo ondankbaar dat ik de zegeningen niet meer zie die ik om niets ontvang iedere dag.
  Iedere morgen is een zegen als ik mijn ogen open doe , gezondheid , warm huis , eten en drinken en kleding ect te veel om op te noemen , mogen wij dan zo naar de kerk gaan dat wij verwachten naast al die zegeningen dat God nog meer moet geven terwijl je al zoveel ontvangt iedere dag.
  wat is dan aanbidding nog waard als we alleen maar bezig zijn met ons zelf. God wil aanbeden met een hart dat naar Hem verlangt en Hem wil verhogen zonder iets te willen ontvangen dan jezelf als een offer aan Hem te geven , een levend offer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s