Imitatie koninkrijk

‘Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven, en in Uw Naam veel krachten gedaan? Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt!‘ – Mattheus 7:21-23

In november hopen Holly Pivec en Doug Geivett – beiden apologeet, met veel kennis van de Nieuwe Apostolische reformatie (NAR) – een boek uit te brengen over een imitatie koninkrijk dat wordt gebouwd door de NAR en diens New Age invloeden.

‘Is er een nieuwe reformatie gaande in de kerk? Dat hang er vanaf wie je het vraagt.

De Nieuwe Apostolische Reformatie (NAR) is een populaire en snel groeiende nieuwe beweging van christenen die tekenen en wonderen benadrukken en onderwijzen dat God nieuwe openbaringen geeft door nieuwe apostelen en profeten. Maar is dit Bijbels christendom?

In Counterfeit Kingdom tonen apologeten en NAR experts Holly Pivec en Douglas Geivett aan hoe de  belangrijkste leerstellingen in de NAR het Evangelie vervormen, de Schrift verdraaien, beïnvloed zijn door New Age gebruiken en ertoe leiden dat het geloof van trouwe christenen schipbreuk leidt. Ze bieden praktisch advies voor lezers die al beïnvloed zijn door de NAR, die er nieuwsgierig naar zijn of bezorgd zijn om geliefden die werden meegesleept in de beweging.

Wat zich ooit aan de rand van de kerk bevond is nu mainstream geworden en velen zijn er onopgemerkt door beïnvloed. Dit boek is een wake-up call.

Het (Engelstalige) boek Counterfeit Kingdom is onder meer hier te bestellen.

5 reacties op “Imitatie koninkrijk

 1. en we gaan er nog veel van horen vrees ik en er zal een tsaunamie van demonie over ons komen en valse leer daar ben ik inmiddels wel van door drongen vanuit die beweging en ook de pinkster en charismatische beweging. Maar zeg nu zelf , hoeveel sprekers uit die kringen hebben zich al laten beïnvloeden door hun interessen in deze wereld en zaken of worden beïnvloed en hebben volle zalen omdat hun naam al reeds bekend is op het christelijk erf , maar de vraag die ik mij stel is de volgende , ( zijn deze ook door God zelf geroepen als prediker ? ) en zij openen de ene kerk na de ander en kopen en of bouwen voor miljoenen aan moderne gebouwen en ze zijn er trots op dat hun zalen gevuld zijn , moeten wij er blij mee zijn dat vele bekende sprekers achter nagelopen worden gelopen als een profeet omdat zo vind men , zij een hippe kerk zijn , een preek van deze tijd houden en hun muziek en alles voldoet aan hun verwachting, en wil men beleving , voelen , ervaren , genezingen , wonderen ect , maar de gezonde leer en het echte brood laat men links liggen het ware brood en wijn .
  En hun leer is niet die van die bijbel. Zal De Here Jezus het geloof nog vinden als Hij wederkomt en hoe groot zal de afval straks zijn van het ware geloof en ben jij en ik ook daar slachtoffer van…. vertrouw niet iedere geest toch , dat geld zeker voor hen die beweren geroepen te zijn en zogenaamd openbaringen hebben ontvangen , maar je hoort zelden dat deze openbaringen zijn getoetst aan het evangelie het woord van God.

  Like

 2. Ik ben benieuwd naar dit boek! Jij hebt de vorige boeken van haar ook vast gelezen: ‘A New Apostolic Reformation?: A Biblical Response to a Worldwide Movement’ en God’s Super-Apostles: Encountering the Worldwide Prophets and Apostles Movement’.

  Like

  1. Hoi Heleen, dat klopt. Vind ze gebalanceerd geschreven en kijk dan ook uit naar dit boek. Met name welk verband wordt gelegd tussen de NAR en New Age praktijken..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s