Gods huis een dierentuin

 1. A.R. Kuipers Als Zijn schapen dwalen (2021) p38,39
 2. https://www.youtube.com/watch?v=DpapmwxNEN4
 3. John Arnott, The Father’s Blessing (Orlando: Creation House Publishers, 1995), 20.
 4. John Arnott, The Father’s Blessing (Orlando: Creation House Publishers, 1995), 71
 5. https://www.youtube.com/watch?v=8TO8ihOSCFU&t=4s
 6. https://www.youtube.com/watch?v=lfR05sKq7cE
 7. John Arnott, Dynamics of Receiving Spiritual Experiences, Toronto Airport Vineyard, 18 November 1994; transcript van cassetteband.
 8. John Arnott, Toronto Airport Vineyard, 16 December 1994.
 9. Nick Needham, “The Toronto Blessing,” http://orthodoxinfo.com/inquirers/toronto.aspx.

9 reacties op “Gods huis een dierentuin

 1. als je dit leest dan moet je gewoon huilen van verdriet dat er zoveel christenen denken dat zij te maken hebben met de HG met dit is niet waar , het is een en al leugen…. De HG wijst ons altijd op het volbrachte werk van Jezus Christus en zal jouw nooit op de grond werpen of dieren geluiden laten voortbrengen dit is pure Godslastering….. de bijbel is de waarheid en nergens staat dat de HG je op de grond werpt of dierengeluiden laat produceren, nooit.
  Hier in Nederland is de New Age heel sterk zich aan het binden in de kerk en diens gedachten goed en is sterk beinvloedbaar en vind steeds meer ruimte om zijn gif af te zetten in de gedachte van de christen en vergiftigt deze, dit gebeurt onder andere door de leer van de bijbel te verdraaien , er dingen stiekem er aan toe te voegen alsof het lijkt dat het bijbels is….. als je wedergeboren bent dan heb je de gave van onderscheidt heel hard nodig en hulp van de HG…. Dit is heel bekend en heb er in het begin van mijn christen zijn mee te maken gehad in al mijn onwetenheid , toen dacht ik dat het echt van de HG kwam huilen en lachen ect….. Maar nu zie ik steeds meer in dat het hier gaat om leugens en wel zodanig dat het lijkt dat het de waarheid is. Steeds meer hoor ik van theologen en bijbelleraren over de gevaren van Opwekking , Bethel music , Hilsong en wat al niet meer. als je de liederen toetst aan de bijbel zul je tot de ontdekking komen hoe er op een verkapte manier het evangelie geweld word aangedaan en net als bij Eva die met een halve waarheid en leugen geloofde in wat de duivel aan haar vertelde. Dat zij niet sterven zal maar als God zal zijn , kennis tussen goed en kwaad,
  Maar goed dit principe komen we steeds meer tegen omdat het nieuwe tijds denken onder invloed van een antigeest de kerk binnensluipt door muziek , vals evangelie , welvaartsevangelie en wat al niet meer.
  we gaan als kerk een duistere tijd te gemoed vrees ik en zullen er meer uitspattingen plaats vinden onder invloed van demonie. Jij als ware christen die de waarheid aan het hart ligt zal de kerk worden uit geschopt als Fanatiekeling of altijd maar negatief ect, omdat de waarheid in het hart staat geschreven en jij daar niet over kunt zwijgen.
  een goed uitgelegde blog, ik hou van de waarheid en niets anders dan de waarheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. ‘Laat je niet verleiden tot het idee dat je iets mist’ schrijf je als laatste. Dat is hoe het zo vaak begint he. Mensen zijn op zoek naar ‘meer’ en denken echt dat ze iets missen in de (traditionele) kerk.

  Eerlijk gezegd dacht ik dit zelf 12 a 13 jaar geleden ook. Maar gelukkig kreeg ik al vrij snel in de gaten dat er iets niet klopte. Toen begon ik vragen te stellen, wat niet gewaardeerd werd door leiders natuurlijk. Ik ben zo blij dat ik er nu uit ben!

  Het is enorm frustrerend om te zien hoeveel mensen nog steeds verleid worden tot deze leer. Omdat je weet dat het mensen uiteindelijk niet helpt met hun problemen en hen ook niet dichter bij God zal brengen. Belangrijker is nog, dat het niet tot Gods eer is, deze dingen.

  Ik ben er moe van, na al die jaren ‘vechten’ tegen deze (NAR) leer. Schrijven doe ik er nog wel over, op mijn website/ Persoonlijk mensen proberen te overtuigen doe ik niet of nauwelijks meer. Dat kost me zoveel energie, dat het ten koste van mijn gezondheid en van mijn gezin gaat. Dat is het niet waard.

  Geliked door 1 persoon

  1. wat je zegt Heleen , Ik ben er moe van, na al die jaren ‘vechten’ tegen de ( NAR ) leer. Zouden wij ons niet beter kunnen bezig houden met wat er wel toe doet en dat de Here Jezus meer en meer zichtbaar word in jouw en mijn leven?…. Moeten wij wel vechten of moeten wij wel overtuigen? De HG bid en pleit voor ons hier en de Here Jezus bid voor ons in de hemel toch…. Is het jouw werk of is het Zijn werk in ons. Laten we daarom bidden voor hen die gevangen zitten in die leer opdat zij de waarheid mogen ontdekken en dat de HG hen ervan overtuigt waarin zij gevangen zitten en laat Gods woord spreken tot het hart van hen die misleidt worden en bovenal voor de leiders die misleidt zijn en vele misleiden.

   Geliked door 2 people

 3. Anna,

  Het is inderdaad een beestenboel en het is duidelijk dat er een krachtige dwaling moet zijn,
  willen christenen het onderscheid niet kunnen maken en zich hieraan overgeven.
  Het heeft in veel kerken en gemeenten tot scheuringen geleid en alleen al daarom is het een
  teken, dat dit alles demonisch is. Veel mensen denken dat dit gebeuren achterhaald is, maar
  het is nog springlevend en doet zijn vernietigend werk. Heel goed om erop te wijzen.

  Met broedergroet,
  Paul Verhoeven

  Geliked door 1 persoon

 4. zal de Here Jezus nog het geloof vinden bij zijn wederkomst? en is het geen er staat geschreven dat de afval groot zal zijn? als je ziet hoe nu het gif om zich heen grijpt en meer en meer christenen misleidt dan is dit wel een teleurstelling en verdrietig zeker voor de Here Jezus lijkt mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s