Zalfolie of Gezalfde?

‘Kijk! Hoor! Daadwerkelijke wonderen vinden voor uw ogen plaats! Kanker, tumoren, goiters verdwijnen! Krukken, spalken, rolstoelen en stretchers worden aan de kant geworpen! Schele ogen worden rechtgezet!’ aldus de televisiereclame van Amerikaans gebedsgenezer A.A. Allen in de vorige eeuw.1 De welvaartsevangelist stond bekend om zijn adverteren met wonderen en tekenen om de massa’s te trekken. Tijdens één van zijn ‘opwekkingsdiensten’ zou God  bovennatuurlijke olie over Allens handen hebben gegoten. De aanwezigen waren verguld; deze man móest wel Gods dienaar zijn. Allen verklaarde: ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen.. ik weet alleen wat God heeft gezegd: omdat Gij gerechtigheid lief hebt en ongerechtigheid haat.. daarom heb ik u, [A.A. Allen] ja zelfs u, gezalfd met vreugdeolie boven uw broeders.2 In alle bescheidenheid pretendeerde Allen dat God Psalm 102 tot hem sprak; met woorden uit een profetie die de Hebreeënschrijver (Heb 1.9) aan Gods Zoon toeschreef. Uit het publiek volgden eervolle woorden en profetieën over hoe God Allen zou hebben aangesteld als priester, om zijn handen op zieken en bezetenen te leggen. Allen geloofde in het herstel van het ambt van apostel in zijn tijd en wist ook de concepten ‘genezingsbediening’ en ‘exorcisme’ op de protestants-christelijke kaart te zetten. Zoals vaak het geval met gebedsgenezers, wist A.A. Allen zelf treurig genoeg geen genezing en bevrijding te vinden, maar werd hij op relatief jonge leeftijd dood achter zijn televisie aangetroffen, gestorven aan de gevolgen van langdurig alcoholmisbruik.

In apostolisch centrum ‘Revolutionise the Nations’ te Rotterdam vond onlangs een zalvingswonder plaats nadat apostel Shamil Gesser begon te spreken. Het wonder lijkt op dat van A.A. Allen, zo’n driekwart eeuw geleden. Een vrouw vertelt: ‘toen de Apostel begon te praten, voelde ik de aanwezigheid van God, héél sterk op mij, en toen ik dat voelde zag ik ineens olie in m’n handen.’ Voor Apostel Gesser zijn deze geoliede handen het teken dat de poort van Rotterdam geopend is. Voor mij zijn deze geoliede handen een zoveelste teken; een teken dat we makkelijk te misleiden zijn.

Maar; kan iemand mij misschien uitleggen wat ‘de poort van Rotterdam’ is?

6 reacties op “Zalfolie of Gezalfde?

 1. Een artikel over Tom de Wal heeft het zelfs al over het opwekken van doden!

  Hoe ver kan dit gaan? De Bijbel voorzegt, dat wonderen en tekenen zullen

  plaatsvinden, die niet uit God zijn. (Mattheus 24:24 – 2 Thess 2:9-10).

  Het zou me niet verbazen, wanneer we die dingen binnenkort zullen zien.

  Bedoelt hij met de “poort van Rotterdam” soms de haven van Rotterdam?

  Het is al net zo schimmig als zijn verhaal.

  Shalom,

  Paul Verhoeven

  Geliked door 2 people

  1. Nee doden opwekken lijkt mij niet, ik geloof dat God daar over zal waken. Wel zien we het steeds erger worden , waar ik heel veel moeite mee heb is, dat er veel kwetsbare mensen diep
   teleurgesteld worden in het geloof en in problemen kunnen komen met hun geweten.

   Like

  2. Hoi Paul, dat is ook mijn gedachte.. (valse) wonderen en tekenen. In dit geval een zalving die meer aandacht trekt dan de Gezalfde.
   Misschien bedoelt hij de haven, ik dacht meer in het geestelijke: soms hebben mensen uit dit soort kerken het over ‘portals’ of een ‘open hemel’..

   Like

 2. Revolutionise the Nations; heb het bekeken op Facebook en ben er geen fan van al zeker niet de gebrabbel wat doorgaans in deze charismatische kerken gebruikelijk is. Wat mij ook op viel is de aandacht in het dagblad AD over meneer T. van der Wal. Ik vraag mij steeds meer af wat er toch aan de hand is met ons christenen? waarom vragen wij God niet om onderscheidingsvermogen en hulp vanuit de HG om het woord te lezen en te begrijpen. Maar gaan massaal naar deze diensten , maar bidden niet en lezen het woord niet…..

  Geliked door 1 persoon

 3. Waar staat dit in de bijbel? Zolang dit niet in de bijbel staat is het niet van God.
  Net als dat goud stof, bij die Shamil liggen ze ook op de grond te rollen en te schreeuwen en in tongen bidden door elkaar.
  Ik ken iemand die daar regelmatig heen ging, als je Shamil opzoekt op social media dan weet je genoeg

  Geliked door 1 persoon

  1. Moeten wij niet nuchter en waakzaam zijn, want dit alles is reeds voorzegd door Paulus als ik het goed heb. 1 Tim 4; 1 De Geest nu zegt uitdrukkelijk, dat in [de] latere tijden sommigen van het geloof zullen afvallen, terwijl zij zich zullen bezighouden met verleidende geesten en leringen van demonen 2 die in huichelarij leugen spreken en hun eigen geweten hebben dichtgeschroeid.
   Hoe streng is de het woord van God en dat dit alles is voorzegd, moet voor juist de aanleiding zijn om heel dicht bij de Here Jezus te blijven en diens woord in acht te nemen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s