Dingen die Paulus nooit schreef (2)

De auteurs van het Zuid Afrikaanse blog Famine in the Land stellen met hun blogposts en karikaturen vreemde leer in de kerk aan de kaak. Zij schrijven:

‘Degenen die valse leer onderwijzen bevinden zich niet in een of andere afgelegen grot met een handjevol volgelingen, nee, ze bevinden zich onder ons. ‘Maar er zijn ook valse profeten onder het volk geweest, zoals er ook onder u valse leraars zullen zijn, die heimelijk verderfelijke afwijkingen in de leer zullen invoeren. Daarmee verloochenen zij zelfs de Heere, Die hen gekocht heeft, en brengen zij een snel verderf over zichzelf.’ (2 Petrus 2:1)

Deze valse leraren zijn erg populair, hebben grote kerken, duizenden volgelingen, veelgevraagde lezingen en boeken op bestsellerslijsten. Het zijn degenen die nieuwe ‘openbaringen’ hebben, een Jezus voorstellen die je kan helpen je droombestemming te vervullen. Ze bieden je nieuwe methoden, maken grootse beloften, en bieden ‘impartaties’, ‘activaties’, ‘zalvingen’ en zullen je hart veroveren met hun ‘gladde spraak en vleierijen’. Hun invloed, beloften, aantallen volgers, innemende persoonlijkheden, passie en oprechtheid zijn in de ogen van hun volgelingen ‘bewijs’ dat ze gezalfd zijn. Zouden we de schuld bij deze valse leraren moeten leggen? Nee, in feite zijn het de hoorders die het probleem zijn: ‘Want er zal een tijd komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen, maar dat zij zullen zoeken wat het gehoor streelt, en voor zichzelf leraars zullen verzamelen overeenkomstig hun eigen begeerten.’ (2 Tim.4:3)’

Laten we opletten niet ongemerkt mensen en hun kunstig bedachte verzinsels te volgen, maar hoorders (en doeners) zijn van Gods Woord.

6 reacties op “Dingen die Paulus nooit schreef (2)

 1. Goed artikel weer Anna Ruth. Wat mooi dat die memes nu een Nederlandse tekst hebben. Ken ze alleen in het Engels. Mogen ze gebruikt worden op de Nederlandstalige FB groep als Fighting for the Faith?

  Geliked door 1 persoon

 2. In het Nederlands zijn deze karikaturen nog ‘leuker’. Leuker is misschien niet het goede woord. Ze zijn duidelijker.
  Ik probeerde net de eerste blog hierover te ‘herbloggen’, maar volgens mij is het niet gelukt.

  Geliked door 1 persoon

 3. we zien dit verschijnsel ook in Nederland. Grotere kerken , met alle gemakken voorzien , ook compleet met Televisie en radio studio. Er is ook een nieuw fenomeen aan het ontstaan; De nieuwe christen. Dit zijn christenen die de kerk hebben los gelaten maar niet hun geloof. Zij zoeken het in het alternatieve , (Chris) Mindfulnis , Yoga ect. `dit gaan we ook steeds meer zien. Voorgangers die de New Age stroming aanhangen en geen evangelie meer brengen. Hun prediking lijkt meer op een Universitaire lezing zonder inhoudt. Het onderscheidt zal alleen maar moeilijker worden als je niet wedergboren bent denk ik… De wonderen die zij laten zien lijken sterk op die van de bijbel, maar is dit niet. De duisternis zal toenemen zo ook de valse profeet en leraar…. Bid daarom om de hulp vd Heilige Geest en om onderscheiding van deze valse leer en diens leraren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s