Reformatie, nogmaals

 1. Johnson, B. (2012) Hosting the Presence: Unveiling Heaven’s Agenda. Destiny Image, p94.
 2. Johnson, B. (2009 ) When Heaven Invades Earth. Destiny Image. p40.
 3. Kuipers, A.R. (2021) Als Zijn schapen dwalen. p187
 4. Kuipers, A.R. (2021) Als Zijn schapen dwalen. p188
 5. Kuipers, A.R. (2021) Als Zijn schapen dwalen. P58
 6. Pivec, H. en Geivett, D. (2022) Counterfeit Kingdom. P41
 7. Kuipers, A.R. (2021) Als Zijn schapen dwalen. p178
 8. ‘Je krijgt wat je belijdt – Tom de Wal @VoiceOfFaith’ Youtube video gepost door ‘Frontrunners ministries – NL’ op 7/12/2011. Geraadpleegd op 19/1/2023 van https://www.youtube.com/watch?v=EKfBmeoBxhA&t=1140s

3 reacties op “Reformatie, nogmaals

 1. een goed stuk en herken er veel van , van de tijd dat ik zelf in de charismatische kerk heb gezeten.
  Ik maak mij meer zorgen over Redding Church die een bijbelschool ala Campus gaat bouwen van bijna 100 miljoen dollar met als bedoeling een paar duizend jongeren te bedienen in hun leer een zogenaamd bijbels onderricht. Ik voor zie dat we hier veel heel verkeerde leer vanuit zullen zien komen ook in Nederland. want de bijbelschool zal als het goed gaat live gevolgd kunnen worden wereld wijdt……. Laten we hopen dat God dit zal behoeden , want veel jongeren zullen een verkeerd bijbels onderwijs ontvangen en mogelijk verblind worden voor de werkelijke waarheid.

  Like

  1. Hoi Erik, dat van die nieuwe campus las ik ook op Heleens website. Ik deel je zorg, ook omdat zoveel Nederlandse jongeren zich hier ook toe aangetrokken voelen..

   Like

 2. Het word duisterder om ons heen en de valse leer steeds moeilijker te onderscheiden van het ware evangelie. Het is allemaal voorzegd in Gods woord aan ons. We zijn uitvoerig door het woord gewaarschuwd dat dit gaat gebeuren. Eigenlijk zou het ons niet moeten verbazen toch en zal de Here Jezus bij terug komst nog het geloof vinden? Ook denk ik hoe vreselijk het ook mogen zijn, je op een of andere wijze vervolging zult ervaren of de kerk word uit gegooid omdat je het woord van God serieus neemt en je daar niet van afwijkt.
  ik heb vaker gezegd en blijf het zeggen en klinkt een beetje oneerbiedig , maar demonen geloven ook en gaan ook naar de kerk, en wij moeten ons daarvan bewust zijn toch.

  Er was een moment van een voorganger die op zondag ochtend bij de kerk aan
  kwam, toen hij daar een duiveltje op de stoep zag zitten die huilde, de dominee vroeg aan het duiveltje waarom hij huilde, het duiveltje gaf als antwoord, omdat zij mij altijd en overal de schuld van geven.

  gewoon een doordenker die mij altijd bij is gebleven. Wij kunnen ons niet verschuilen achter onze verkeerde keuzes ook die in onze gedachte en of die met of zonder opzet worden gemaakt. Wij zijn persoonlijk verantwoordelijk voor onze daden en keuze die wij maken in het leven. In Romeinen 7 heeft Paulus het ook daarover en ook hoe moeilijk het is die strijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s